PreMama synnytysvalmennus

Matkalla kohti hyvinvoivaa äitiyttä

PreMama synnytysvalmennus on fysioterapeutin ja doulan luoma raskausajan verkkovalmennus. Valmennus sisältää laajasti aiheita raskaudesta, synnytyksestä ja synnytyksen jälkeisestä ajasta. Teoreettisemman osuuden lisäksi ohjaamme käytännössä muun muassa erilaisia rentouttavia liikkeitä ja asentoja, lantionpohjan harjoittelua sekä esittelemme kivunlievitysmenetelmiä ja imetyksen apuvälineitä.

Valmennukseen voit osallistua, missä tahansa raskauden vaiheessa. Parhaimman hyödyn saat, kun aloitat verkkovalmennuksen heti raskauden ensimmäisellä kolmanneksella. Valmennuksessa ohjattavat harjoitteet sopivat kaikille raskaana oleville ja ovat turvallisia eri raskauden vaiheissa. Valmennuksen liikuntaosuuksien tekijä fysioterapeutti Pauliina Luukkala on erikoistunut raskausajan liikunnan erityispiirteisiin, jotka otetaan huomioon ohjauksessa.  

 Valmennus sopii kaikille raskaana oleville, jotka kaipaavat raskausajan liikunnan ohjauksen lisäksi lisätietoa raskausajasta sekä tulevasta synnytyksestä. Valmennuksen tavoitteena on tukea odottajan hyvinvointia sekä antaa tietoa yleisimmin askarruttaviin kysymyksiin.

PreMama synnytysvalmennus sisältää seuraavat verkkokurssit:


Apua raskausajan oireisiin:

Kurssilla tutustutaan yleisimpiin raskausajan oireisiin sekä niiden itsehoitokeinoihin

Liikkuen läpi raskauden:

Fysioterapeutin ohjaamien treenien avulla voit turvallisesti liikkua läpi raskauden. Kurssi sisältää raskausaikaan sopivaa kehonhuoltoa ja voimaharjoittelua.

Valmistaudu synnytykseen:

Doulan ja fysioterapeutin synnytysvalmennuksen avulla voit valmistautua niin henkisesti kuin fyysisesti tulevaan synnytykseen. Valmennuksessa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

 • Synnytyskirje ja pakkauslista
 • Kivunlievitysmenetelmät
 • Synnytyksen vaiheet
 • Synnytysasennot
 • Repeämien ennaltaehkäisy ja hoito
 • Sektio ja arven hoito
 • Jälkivuoto ja -supistukset
 • Suolen ja rakon toiminta synnytyksen jälkeen

Tukea imetykseen:

Imetysohjaajien vinkkien avulla saat tukea imetyksen alkutaipaleeseen sekä mahdollisiin imetyshaasteisiin. Valmennuksessa käsitellään muun muassa seuraavia teemoja: 

 • ensi-imetys
 • vauvan painon nousu
 • imetyksen tehostaminen
 • imetyksen apuvälineet
 • imetysasennot

Verkkovalmennuksen tekijät

PreMama synnytysvalmennuksen ovat tehneet äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti sekä Äitiysliikuntavalmentaja Pauliina Luukkala sekä sertifioitu doula ja vyöhyketerapeuttinen vauvahieroja Susanne Jalonen. Lisäksi molemmat ovat koulutettuja imetysohjaajia (WHO).

Pauliina toimii Fysios Mehiläisen Raision ja Naantalin toimipisteissä ja on äitiysfysioterapian lisäksi kouluttautunut Äitiysliikuntavalmentajaksi® ja MamaMassage®-äitiyshierojaksi. Pauliinalla on lisäksi vuosien kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta. 

Susannella on Doula- ja perhepalvelut Hento niminen yritys, jonka palveluihin kuuluu doulapalveluiden lisäksi myös vauvan vyöhyketerapeuttinen hieronta ja raskausajan hieronta.

Voit tutustua meihin lisää Instagramissa. Pauliinan käyttäjätunnus on @fysiopauliinaluukkala ja Susannen @hentopalvelut

Etsimme odottajia pilottiryhmään

Avaamme tammikuussa PreMama synnytysvalmennuksen verkossa! Etsimme nyt pilottivaiheeseen osallistujia. Haussa on raskauden eri vaiheessa olevia odottajia niin ensisynnyttäjiä kuin uudelleensynnyttäjiä. Materiaaleja pystyy käymään täysin omassa tahdissa, mutta doula ja fysioterapeutti kulkee rinnallasi läpi raskauden aina synnytyksen jälkeiseen aikaan asti.

Tammikuun pilottiryhmälle hinta vain 80€

Hinta tulee nousemaan pilottivaiheen jälkeen keväällä, joten nyt kannattaa varmistaa edullinen, mutta hyvin kattava synnytysvalmennuspaketti,

Verkkokurssi maksetaan viitesiirtona ennen valmennuksen alkua. Kurssin voi maksaa myös Smartum, Edenred ja ePassi liikuntaeduilla.

Tammikuun pilottiryhmään ilmoittautuminen