PreMama
Matkalla kohti hyvinvoivaa äitiyttä

PreMama - Matkalla kohti hyvinvoivaa äitiyttä on fysioterapeutin ja doulan järjestämä raskausajan pienryhmävalmennus. Jokaisella kerralla käsitellään vaihtuvan teeman mukaisia aiheita raskaudesta, synnytyksestä ja synnytyksen jälkeisestä ajasta. Teoreettisemman osuuden lisäksi jokaisella kerralla pääset itse kokeilemaan käytännössä muun muassa erilaisia rentouttavia liikkeitä ja asentoja, lantionpohjan harjoittelua sekä tutustumaan kivunlievitysmenetelmiin ja imetyksen apuvälineisiin. Saat myös viikoittain ohjatun raskausajan kotitreenin, joka sisältää kehonhuoltoa sekä voimaharjoittelua.

Valmennus sopii kaikille raskaana oleville, jotka kaipaavat raskausajan liikunnan ohjauksen lisäksi lisätietoa raskausajasta sekä tulevasta synnytyksestä. Valmennuksen tavoitteena on tukea odottajan hyvinvointia sekä antaa tietoa yleisimmin askarruttaviin kysymyksiin. PreMama valmennus toimiikin erinomaisena synnytysvalmennuksena. 

Nyt mahdollisuus osallistua myös etänä!

"Kaiken kaikkiaan valmennus oli todella hyvä kokemus. Suosittelen etenkin esikoista odottaville!" 
Jansku 

Valmennukseen voit osallistua, missä tahansa raskauden vaiheessa. Valmennuksessa tehtävät harjoitteet ovat turvallisia kaikille raskaana oleville. Valmennusta pitävä fysioterapeutti Pauliina Luukkala on erikoistunut raskausajan erityispiirteisiin, jotka otetaan huomioon ohjauksessa. 

Valmennuskertoja on yhteensä 4 ja kaikki kerrat ovat kestoltaan 2 tuntia. Jokaisella valmennuskerralla tehdään teoriaosuuksien lisäksi aktiivisia harjoitteita. Valmennuskertojen välissä osallistujilla on mahdollisuus tehdä omatoimisesti ohjattuja kotitreenejä. 

Valmennus toteutetaan pienryhmävalmennuksena, jolloin pystytään yksilöllisemmin ohjaamaan ja kaikki kurssilla tehtävät harjoitteet sovelletaan jokaiselle sopivaksi. Tunneille tarvitset mukaan vain rennot ja joustavat vaatteet sekä juomapullon.

Harjoitteet ovat tuntuneet sopivilta ja ohjeet ovat olleet selkeitä. Videoista iso plussa!
PreMama -valmennukseen osallistunut

Valmennuskertojen teemat
 

1. kerta: RASKAUS
- Raskauden eri vaiheet
- Raskausajan oireet ja miten niihin voi itse vaikuttaa
- Raskausajan liikunta
- Raskauden vaikutus lantionpohjaan sekä lantionpohjan harjoittaminen raskausaikana

2 ja 3. kerta: SYNNYTYS
- Synnytyskirje ja pakkauslista
- Kivunlievitysmenetelmät
- Synnytyksen vaiheet
- Synnytysasennot
- Repeämien ennaltaehkäisy ja hoito
- Sektio ja arven hoito
- Jälkivuoto ja -supistukset
- Suolen ja rakon toiminta synnytyksen jälkeen

4. kerta: SYNNYTYKSEN JÄLKEEN
- Imetys: mm. ensi-imetys, vauvan painon nousu, imetyksen tehostaminen, imetyksen apuvälineet ja imetysasennot
- Kanto- ja vaunutteluergonomia
- Vastasyntyneen motorisen kehityksen tukeminen
- Liikunta synnytyksen jälkeen
- Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Jotain tuttua, mutta myös paljon uutta tarpeellista tietoa ja luento-osuus oli selkeästi jaksotettu. Hyvää oli myös luento-osuuden lisäksi läpikäydyt liikkumisharjoitteet.
Monica 

Valmennus sisältää:

- 4 x 120min pienryhmävalmennus (mahdollisuus osallistua myös etänä)

- Verkkokurssialusta, josta löydät:

  •  4 x viikoittain vaihtuva kotitreeniohjelma,
  • useita harjoitteita muun muassa lantionpohjan vahvistavat ja rentouttavat harjoitteet, erilaiset hengitysharjoitukset sekä lantion avaavat harjoitteet
  • Kaikki kurssilla käydyt materiaalit sekä paljon muuta luettavaa

- Suljettu Facebook-ryhmä, jossa keskustella muiden äitien kanssa sekä mahdollisuus kysyä fysioterapeutilta tai doulalta apua läpi raskauden

Oikein onnistunut kokonaisuus. Kiva nähdä myös muita äitejä ja verrata kokemuksia.
Katja 

Valmennuksen hinta

Kurssin hinta on 99€

Kurssi maksetaan tilisiirtona ennen kurssin alkua. Kurssin voi maksaa myös Smartum, Edenred, ePassi ja Eazybreak eduilla.

Valmennuksen pitää

Valmennuksen pitää äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti sekä Äitiysliikuntavalmentaja Pauliina Luukkala sekä doula ja imetysohjaaja Susanne Jalonen. 

Pauliina toimii Fysios Mehiläisen Raision ja Naantalin toimipisteissä ja on äitiysfysioterapian lisäksi kouluttautunut Äitiysliikuntavalmentajaksi® ja MamaMassage®-äitiyshierojaksi. Pauliinalla on lisäksi vuosien kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta. 

Susannella on Doula- ja perhepalvelut Hento niminen yritys, jonka palveluihin kuuluu doulatoiminnan lisäksi myös vauvan vyöhyketerapeuttinen hieronta ja raskausajan hieronta. Susanne on myös koulutettu imetysohjaaja.

Molemmat viestivät hyvin selkeästi ja molempia on mukava kuunnella. Lisäksi saitte molemmat luotua rennon meiningin luennoille.
 
PreMama -valmennukseen osallistunut

Verkkovalmennus tulossa keväällä 2023!