Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on synnyttäneille suunnattu palvelu, jonka kesto on 90 minuuttia. Tarkastuksen tekee äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti Pauliina Luukkala, joka on käynyt Fysioterapeuttinen jälkitarkastus -koulutuksen. Tämä fysioterapeutin tekemä käynti täydentää neuvolan tarjoamaa synnytyksen jälkeistä tarkastusta, jonka tekee lääkäri, kätilö tai terveydenhoitaja.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus sisältää kattavan arvion synnyttäneen toiminta- ja suorituskyvystä ja käynnin tavoitteena on tarjota jokaiselle äidille mahdollisuus olla keskiössä vauvan syntymän jälkeen. Käynnin aikana annetaan näyttöön perustuvia vastauksia synnyttäneen mieltä askarruttaviin kysymyksiin sekä mahdollisuus keskustella äitiyteen ja muuttuneeseen kehoon liittyvistä asioista koulutetun ammattilaisen kanssa.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus aloitetaan aina kattavalla haastattelulla ja tämän pohjalta suunnitellaan käynnin sisältö yksilöllisesti asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Käynti voi sisältää, esimerkiksi:

  • Keskustelua raskausajasta, synnytyskokemuksesta ja alkuvaiheen palautumisesta sekä liikuntatottumuksista

  • Lantionpohjan tutkimista (sisätutkimus asiakkaan toivoessa) sekä lantionpohjan hyvinvoinnin rutiinien läpikäymistä ja mahdollisten toimintahäiriöiden kuntoutuksen ohjausta

  • Erkauman ja keskivartalon toiminnan arviointia sekä kuntoutuksen ohjausta

  • Mahdollisten arpien hoitoa ja itsehoito-ohjeiden antoa

  • Perusasioiden, kuten hengityksen, asennon kannattelun ja syvien tukilihasten aktivoinnin ohjausta

  • Kipujen ja lihaskireyksien hoitoa ja omahoidon ohjausta

  • Liikkumisen ohjausta synnytyksen jälkeen

  • Seksuaalisuuteen liittyvät asiat

Fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen voit varata ajan, kun itsestä siltä tuntuu. Sinun ei tarvitse olla käynyt neuvolan jälkitarkastuksessa eli voit tulla jo aiemmin. Mikäli toiveena on lantionpohjan sisätutkimus, on hyvä odottaa jälkivuodon loppumiseen saakka. Käynnin voit varata, vaikka synnytyksestä olisikin jo pidempi aika. Vastaanotolle voit tulla myös, vaikka ei erityisiä oireita olekaan. Tällöin saat yksilöllistä ohjausta yleisesti synnytyksen palautumiseen ja liikunnan aloittamiseen synnytyksen jälkeen sekä vinkkejä oireiden ennaltaehkäisyyn.

Ajan varaus OmaMehiläinen -sovelluksesta tai mehilainen.fi (Valitse palveluksi Äitiysfysioterapia 90min)

Fysioterapia 45min

63€

Fysioterapia 60min

73€

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

95€


Hintoihin lisätään Fysios Mehiläisen poliklinikkamaksu 8,25€